Hati-hati jika menyanyi lagu It Will Rain - Bruno Mars

Hati-hati jika menyanyi lagu It Will Rain - Bruno Mars

Bruno Mars? pernah dengar tak lagu-lagu dia? walaupun xminat tapi aku ada juga dengar.

kepada sesiapa yg suka karok, nyanyi2 lagu mamat nih tolong hayati, baca-baca lirik lagu dia tu. dalam salah satu lagu dia " It Will Rain" ada satu part tu dia sebut

There’s no religion that could save me
No matter how long my knees are on the floor

kalau nak nyanyi pon kat bahagian lirik tu jgn disebut tau...ingat tu

so, kita yg beragama islam ni hati-hati ye..bagi yg seagama dgn Bruno Mars tu lantak dialah

ini hanya satu peringatan untuk diri sendiri dan korang semua. lagu-lagu mat salleh memang banyak lirik-lirik yg boleh merosakkan.

sekadar dengar jgn terpengaruh.

Sembahyang itu tiang agama



Sembahyanglah kamu di belakang imam

sebelum

kamu disembahyangkan di hadapan imam


satu peringatan untuk diri sendiri dan anda semua supaya jgn tinggalkan solat walau sesibuk mana pun kita. jika berkesempatan sembahyanglah berjemaah terutamanya kepada kaum lelaki.... wallahualam

gambar dicilok dari pakcik google
Gambar kekasih dibawa bersolat

Gambar kekasih dibawa bersolat

kejap tadi sempat jugalah selak-selak, baca apa yang patut di Harian Metro online. seperti biasalah di hari jumaat mesti ada ruangan soal jawab agama iaitu Fikrah Dr Salam.

aku tertarik dengan satu soalan yang ditanya sebab aku rasa benda ni banyak dilakukan oleh orang ramai.

ada seorang hamba Allah ni bertanya mengenai gambar wanita yang bukan mahram disimpan didalam dompetnya dan status solatnya sama ada sah atau tidak.

menurut Dr Salam, solat yang dilakukan adalah SAH. gambar wanita yang bukan mahramnya didalam poket seluar itu tidak membatalkan solat.


Menurut mazhab Shafie, wuduk terbatal jika menyentuh perempuan dan sebab-sebab lain seperti kentut dan kencing.

Bagaimanapun, apabila gambar teman wanita itu mengganggu tumpuan, ia sepatutnya tidak dibawa dalam solat

Wallahualam

Game over

Setan Merah kalah 2-1 kepada FC Basle dalam Champions League malam tadi....kahkahkah suka suka suka hehe.

dengan makan tanahnya si setan malam tadi mereka gagal ke pusingan kalah mati maka hancurlah impian mereka untuk menjulang Liga Juara-Juara eropah musim ini.


apa lagi nak dikata...terima jelah hakikat..MU tidak hebat mana pon di peringkat Eropah





huahahahahaa - gelak jahat

siapa yang mencipta blogger?

mungkin korang dah tahu siapa orang yg bertanggungjawab mencipta blogger atau blogspot ye tak takpelah buat-buat tak tahu ye hehe.

orangnya adalah Evan Williams yg dilahirkan pada 31 Mac 1972 di Clarks, Nebraska, AS.


ok, tepuk tangan utk beliau hehe


Evan Williams bersama-sama Meg Hourihan co-founded Pyra Labs telah melancarkan blogger.com pada bulan Ogos 1999 yg kemudiannya telah dijual kepada Google pada bulan Februari 2003.

selain dari blogger, Evan jugalah yg mencipta Twitter

ok, lagi sekali tepuk utk beliau huhuhu


kalau bukan kepandaian kepala otak si Evan ni mungkin kita xkenal blog ye tak hehe

oopss..semua itu adalah ilmu Allah yg diberikan kpd manusia. bagi kta yg beragama Islam jika dianugerahkan sesuatu kelebihan atau kepandaian haruslah bersyukur kpdNya.