Rumah di tanah perkuburan

 Rumah dikawasan perkuburan kuno orang-orang Yahudi yang terletak di Southampton ini didiami oleh Mike Blatchford dan Jayne Stead serta tiga orang anaknya Joe, Florence dan William.

Rumah tersebut asalnya adalah gereja dan rumah mayat dianggap sangat sempurna oleh Jayne ketika melihatnya dan mengambil keputusan untuk membelinya bagi dijadikan tempat tinggal mereka sekeluarga walaupun ramai yang menganggap ianya menakutkan.

"saya belum pernah melihat hantu selama berada di rumah tersebut" ujar wanita berusia 52 tahun itu











sumber: Dailymail

Taufan Sandy membelasah New York bahagian 2

Presiden Barack Obama mengisytiharkan darurat di Bandaraya New York dan Massachusetts selepas menerima laporan lebih 250,000 rumah bergelap di Manhattan dan paras air mencecah lebih lima meter.

Sekurang-kurangnya lebih 84 terkorban (setakat jam 9 malam tadi) apabila Taufan Sandy membawa angin kuat dan hujan lebat di timur laut Atlantik membadai New York, Amerika Syarikat (AS), awal pagi semalam.

Datuk Bandar New York, Michael Bloomberg mengesahkan pasukan keselamatan menerima lebih 10,000 panggilan kecemasan 911 setiap setengah jam.

“Kami nasihatkan mereka supaya menggunakan panggilan 911 bagi tujuan ancaman nyawa sahaja,” katanya.

Menurutnya, bekalan elektrik di Brooklyn dan Manhattan dipotong bagi mengelakkan kebakaran.

Ribut itu membawa kelajuan angin  mencecah 144 kilometer sejam. -CNN

















bahagian satu Taufan Sandy membelasah New York (klik sini)

sumber: Dailymail
sinar harian

Taufan Sandy membelasah New York

New York lumpuh akibat Taufan Sandy

 

 Semua pengangkutan awam New York, Amerika Syarikat seperti kereta api bawah tanah, bas dan kereta api antara wilayah dihentikan berikutan ketibaan badai Taufan Sandy, yang disifatkan sebagai paling membahayakan.

Pihak berkuasa tempatan arah sistem pengangkutan ditangguhkan kerana dikhuatiri berlakunya banjir dan kerosakan angin akibat taufan yang dijangka melanda pantai timur laut Amerika.

Manakala, pihak berkuasa Pelabuhan New York dan New Jersey, yang mengendalikan lima lapangan terbang di wilayah New York turut melakukan tindakan sama dengan membatalkan semua jadual penerbangan domestik dan antarabangsa mulai semalam.

“Kami jangkakan akan berlaku gangguan teruk dan berterusan sehingga Rabu,” katanya.

Sementara itu, semua pasaran saham AS juga ditutup awal semalam, bagi menghentikan segala urusan pelaburan.

Semua penduduk juga giat melakukan tebing penghalang dengan menggunakan beg pasir yang diberikan oleh pihak berkuasa tempatan serta menerima bantuan makanan dan minuman bagi bekalan kecemasan.

Taufan Sandy yang mengancam selatan AS, memaksa beratus ribu penduduk berpindah ke kawasan lebih tinggi.

 blackout di NY

 pokok tumbang di Cooper Street di East Hampton

 air membanjiri Ground Zero construction site di NYC

 banjir di  East 14th Street, Manhattan

 kawasan kediaman yang terjejas

air memasuki stesen keretapi di Hoboken PATH

Laman web perkhidmatan ramalan menunjukkan angin berkelajuan 120 kilometer sejam bakal melanda beberapa bandar di timur AS hari ini dengan purata ombak setinggi 3.4 meter. - Reuters


sumber: SH & Newsfeed.time

Tayangan filem x-rated di Malaysia tahun 70an

 Percaya tak filem lucah atau x-rated pernah ditayangkan di pawagam di Malaysia nih haaaaa.

betul ni...ia berlaku sekitar tahun 1970an dulu...

Filem x-rated (atau berklasifikasi X) umumnya merujuk kepada filem yang bertemakan seks atau mengandungi adegan-adegan yang sangat melampau dan tidak sesuai untuk tontonan kanak-kanak. Filem-filem sebegitu juga digelar sebagai filem dewasa

Menurut kajian seorang sarjana bernama Tripat Narayanan mengenai penayangan filem di Malaysia di antara tahun 1970 hingga 1973, filem-filem x-rated pernah ditayangkan di Malaysia pada awal 1970-an.

 Ketika itu pihak penapis filem sedang cuba untuk memperkenalkan sistem pengkelasan filem, dan filem-filem x-rated seperti Sex And Life, X-Phobia, Old Man's Biological Urge dan lain-lain telah dilepaskan untuk tayangan di pawagam sebagai satu bentuk eksperimen atau percubaan.

Seperti yang dijangka, banyak pihak dan orang ramai yang membantah tindakan tersebut. Maka pada 1972 sebuah jawatankuasa khas telah dibentuk bagi mengkaji mengenai kontroversi isu seks dan keganasan dalam filem. Hasilnya selepas itu semua filem x-rated telah diharamkan di Malaysia.


Gambar di bawah menunjukkan para penonton sedang menunggu di luar bangunan pawagam Odeon di Kuala Lumpur untuk menonton filem Sex And Life, iaitu sebuah filem x-rated! Ia berlaku pada sekitar awal 1970-an.

gila!!! kaki blue kekeke


sumber: ANX

Terjun pokok kelapa

Lelaki ini memekik meminta permintaannya ditunaikan, Nekad terjun pokok selepas kemahuan gagal ditunaikan


Jam menunjukkan jam 3 pagi. Dollah (bukan nama sebenar) tidak sabar-sabar lagi hendak pulang selepas waktu syif kerjanya di sebuah kilang di Kapar berakhir jam 2.30 pagi. Rumah sewanya terletak di taman perumahan di Sungai Buloh, Jeram di Kuala Selangor.

Bukan kepalang lagi rasa penat yang ditanggung Dollah setelah hampir 10 jam bekerja. Untuk cepat sampai ke rumah, dia memilih Jalan Budi untuk pulang meskipun sebelum ini, dia sering melalui persimpangan lampu isyarat bersebelahan projek perumahan teres setingkat yang terbengkalai untuk ke rumahnya.

Jalan kecil yang hanya muat satu kereta dalam satu-satu masa itu dilalui dengan berhati-hati berpandukan cahaya lampu motosikal.

Dengan tak semena-mena, bulu tengkuk Dollah terasa meremang. Dalam sunyi sepi itu, dia tiba-tiba terdengar bunyi seakan-akan suara orang merintih sebaik sahaja melepasi satu selekoh.

Bimbang kalau ada yang benar-benar dalam kesusahan dan perlukan pertolongan, Dollah memberanikan diri mahu berhenti. Namun sebaik sahaja dia memijak tanah tanpa mematikan enjin motosikal, dia langsung mengubah fikiran.

Dollah terus memecut laju motosikalnya dalam kegelapan malam tanpa dia menoleh ke belakang lagi. Esoknya, apa yang berlaku kepada Dollah menjadi modal sembang seluruh kampung. 

Hingga hari ini - selepas lebih dua bulan - masih lagi jadi sebutan di Kampung Sungai Buloh, Jeram. Tersebarnya cerita itu hingga ada yang percaya, apa yang didengar Dollah ada kaitan dengan kejadian seorang lelaki mati setelah terjun dari pokok kelapa di kawasan berhampiran tiga bulan lalu.

Saksi empat mata

“Saya pun pernah dengar cerita ada suara meminta tolong yang menakutkan di kawasan Jalan Budi itu pada waktu malam. Tapi cerita itu terhenti begitu sahaja,” kata Penghulu Mukim Jeram, Kamaruddin Abd Rahman kepada Sinar Harian.

Menurutnya, cerita itu disampaikan seorang ketua kampung selepas selesai mesyuarat mingguan di Balai Penghulu Jeram.

"Ia agak mengejutkan memandangkan insiden lelaki terjun pokok sudah berlalu lebih beberapa bulan,” katanya yang memaklumkan turut hadir melihat lelaki terjun pokok selepas dimaklumkan penduduk.

Dalam kejadian yang heboh diperkatakan buat penduduk di situ, dia tidak menyangka lelaki terbabit nekad untuk terjun pokok selepas sesi memujuk gagal.

Insiden bunuh diri seumpama itu katanya, adalah kejadian pertama kali berlaku sepanjang tempoh khidmatnya selama 13 tahun sebagai Penghulu Mukim.

“Ketika kejadian, saya antara orang terawal yang datang untuk melihat sendiri lelaki yang berada di atas pucuk pokok kelapa. Dia menjerit tidak keruan dan mahu berjumpa beberapa individu termasuk Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak.

Saya juga ada memujuk lelaki terbabit supaya turun dari pokok dengan rela hati. Minta dia berbincang dengan baik tanpa perlu mengugut untuk membunuh diri."

Pokok kelapa ditebang

Ketika merujuk kepada Ketua Kampung Sungai Buloh, Hashim Mansor, 63, untuk mendapatkan kepastian mengenai kejadian misteri yang dikatakan berlaku selepas kes bunuh diri itu, Hashim menegaskan, itu hanya cerita yang diada-adakan.

"Rumah saya hanya 100 meter saja lebih kurang dari tempat lelaki itu mati. Tak ada pula saya dengar bunyi suara orang merintih atau apa-apa.

Kalau betul ada, tentu saya atau keluarga saya ada dengar. Bukan jauh sangat pokok tu dari rumah kami," katanya.

Menurut Hashim, dia dan keluarganya malah tidak pernah terganggu oleh apa-apa bunyi yang seumpama itu.

"Saya nak bagi peringatan. Janganlah sesiapa yang percaya kepada cerita seperti ini dan jadi taksub. Bimbang kalau kita terlibat dengan perkara khufarat yang boleh bawa syirik. Bahaya besar pada akidah kita nanti," katanya.

Atas sebab itu, Hashim mengarahkan pokok kelapa di mana lelaki itu mati, ditebang selepas sahaja jenazah lelaki itu dibawa ke Hospital Tanjung Karang.

"Saya tak mahu ia jadi tempat perbuatan khurafat, saya yang bertanggungjawab," katanya.

Mengimbas kejadian pada 13 Mei lalu, Hashim berkata, pada hari itu, seorang lelaki tidak dikenali telah memanjat pokok kelapa di kebun belakang rumah keluarganya itu, kemudian mengugut akan terjun kerana kecewa. Dia dipercayai mempunyai masalah peribadi.

"Dia menjerit-jerit atas pokok itu hingga tidur kami terganggu sejak awal pagi. Penduduk kampung keluar pujuk lelaki itu supaya turun, termasuk imam dan polis tetapi dia tetap juga berkeras mahu terjun," katanya.

sumber:SH
Pencemaran formaldehid dalam bangunan pada tahap bahaya

Pencemaran formaldehid dalam bangunan pada tahap bahaya

Apa dia Formaldehid? Formaldehid adalah gas tanpa warna, berbau kuat, larut air dan ada jisim sama seperti udara. Ia mudah meruap dalam suhu sekeliling atau kelembapan tinggi dan mudah terkumpul dalam bangunan tumpuan ramai.

Hasil kajian oleh Nippon Paint (M) Sdn Bhd (Nippon Paint) dengan usahasama Universiti Putra Malaysia (UPM) mengenai Kajian Kualiti Udara Dalaman (IAQ) Nippon Paint menunjukkan, kualiti udara dalam bangunan di Lembah Klang amat membimbangkan disebabkan oleh pencemaran daripada formaldehid.

Kajian rintisan itu dilakukan oleh penilai IAQ bertauliah iaitu dari Unit Perubatan Alam Sekitar dan Pekerjaan, Jabatan Kesihatan Masyarakat dan Fakulti Perubatan dan Sains Kesihatan, UPM, baru-baru ini, menunjukkan pendedahan formaldehid dalaman dan Jumlah Sebatian Organik Meruap (TVOC) serta kesannya terhadap kesihatan pernafasan, alahan dan asma dalam kalangan penghuni bangunan.

Kajian tersebut memberi tumpuan kepada empat jenis bangunan utama iaitu kediaman bertanah dan pangsapuri, tempat awam, bangunan komersil dan pejabat.

Dengan kawasan tumpuan penduduk utama di Lembah Klang sebagai sasaran dan dalam tempoh dua bulan, sejumlah 1,163 sampel udara telah dikumpulkan dan lebih 400 penghuni bangunan ditemu ramah, meliputi 200 pejabat dan 213 rumah kediaman

Formaldehid dilepaskan ke dalam udara dalam bangunan daripada bahan binaan, perabot, permaidani dan produk kayu seperti papan zarah, panel papan lapis kayu keras, dan papan gentian kepadatan sederhana.

Lebih tinggi suhu dalam bangunan, lebih banyak formaldehid disebarkan ke dalam persekitaran dalam bangunan. Jabatan Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan (DOSH) mengesyorkan suhu dalam bangunan antara 23 hingga 26 darjah Celcius

Pendedahan berlebihan kepada formaldehid boleh menyebabkan gejala kerengsaan di kalangan individu sensitif. Bukti daripada beberapa kajian juga menunjukkan ia boleh menjejaskan sistem saraf pusat, mengakibatkan sakit kepala, kelesuan, dan kemurungan.

Ia juga berpotensi untuk mencetuskan serangan asma. Pendedahan jangka panjang kepada tahap formaldehid lebih rendah boleh menyebabkan masalah pernafasan, terutama sekali di kalangan penghidap asma.


 Sering kali, orang ramai dinasihatkan supaya masuk ke dalam rumah atau bangunan apabila Indeks Pencemaran Udara (IPU) mencecah tahap tidak sihat.

Tetapi, ke mana kita boleh pergi jika kualiti udara dalam rumah atau bangunan juga pada tahap sama atau lebih berbahaya?


sumber:SH
Kukus grill panggang

Kukus grill panggang

"ayam pula dimasak dengan kombinasi teknik...
 kukus grill panggang..kukus grill panggang...kukus"

hidup che lah kekeke




Final Piala Malaysia 2012: Pasukan pilihan ahli parlimen

Final Piala Malaysia 2012 antara Kelantan dan ATM mendapat perhatian beberapa ahli parlimen. mari kita lihat pasukan pilihan mereka.


Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek - Kelantan menang
"Kedua-dua pasukan ini pernah bertemu dan kehebatan mereka sama, namun kelebihan berpihak pada Kelantan kerana pernah beraksi dalam perlawanan akhir"


Datuk Ibrahim Ali - Kelantan Menang
"Sebagai anak Kelantan, semestinya saya menyokong Kelantan," katanya


Datuk Mahfuz Omar - Kelantan menang
"Corak permainan Kelantan yang cantik dan berada di tahap yang tinggi, ditambah pula dengan keupayaan kepimpinan memudahkan laluan Kelantan untuk menjadi juara"


S. Manikavasagam - Kelantan menang
 "Pasukan kegemaran saya adalah Selangor dan Kelantan, tapi saya yakin Kelantan akan menang 3-0.
"Dengan adanya barisan pemain, penjaga gol, penyerang yang berpengalaman luas memberi Kelantan satu peluang yang cerah," ujarnya.



Salahuddin Ayub - Kelantan menang
"Anjakan besar Kelantan dalam fenomena bola sepak begitu membanggakan dan saya pasti Kelantan menjadi juara dengan jaringan gol 2-0"


Datuk Seri Noh Omar - Kelantan menang
"Saya rasa Kelantan boleh menang walaupun kedua-dua pasukan ini hebat.
Namun ATM akan lebih bersemangat untuk mengalahkan The Red Warriors kerana ini merupakan julung kalinya ATM mara ke final,"



Wee Choo Keong - Kelantan menang
"Saya anak Kelantan, semestinya saya menyokong Kelantan negeri kelahiran saya. Orang Kelantan mesti menyokong pasukan Kelantan,"


Fuziah Salleh - ATM menang
"Saya mahu ATM juara... tapi kedua-dua pasukan sama hebat dan saya rasa kemenangan ATM dengan jaringan penalti"


P. Kamalanathan - ATM menang
"Saya yakin dengan semangat juang yang ada pada ATM ketika menentang Lions XII tempoh hari.
Dengan kegigihan, semangat dan kebolehan yang begitu tinggi seperti semangat perwira untuk berjuang"



Datuk Ahmad Maslan - berkecuali
"Bagi saya pasukan yang terbaik layak menjadi juara tidak memilih sama ada ATM atau Kelantan.
Tapi saya memuji semangat dan disiplin pasukan ATM dalam saingan separuh akhir menentang Lions XII,"



Nurul Izzah Anwar - berkecuali
"Saya agak kecewa setelah Selangor kalah kepada Kelantan.
Namun saya berbangga dengan peningkatan mutu bola sepak di negara dan saya teruja dengan perjuangan ATM menentang Lions XII,"



Redza - Kelantan menang
"Sebagai anak  Kelantan saya berkeyakinan TRW akan menang..GKG"



semoga final nanti berlangsung dengan aman dan tidak berlaku kejadian yang tidak diingini

majulah sukan untuk negara


sumber:SH

US$50 secawan untuk kopi tahi gajah

Ramai yang dah tahu di Indonesia ada kopi luwak atau kopi tahi musang yang termahal di dunia tetapi sekarang ia dah pesaingnya iaitu kopi tahi gajah..pulakkkkk!!!!!

Buat masa sekarang Kopi tahi gajah hanya boleh didapati di Anantara Resort di Maldives dan Golden Triangle Resort di Chiang Rai Thailand

Harga kopi tahi gajah berharga USD 1100 sekilo atau USD 50 secawan berbanding kopi luwak yang berharga USD500-600 sekilo atau USD30 secawan....mahalnyaaaaaaaa

Anantara berkata biji kopi dari jenis Thai Arabica yang dipetik dari ketinggian 1500 meter akan diberi makan kepada gajah. Hasil dari perkumuhan gajah itu akan dikutip dan dijemur dibawah cahaya matahari.

"Penyelidikan menunjukkan bahawa semasa penghadaman, enzim gajah memecahkan protein kopi," kata pihak resort. "protein adalah salah satu faktor utama yang memberikan rasa pahit dalam kopi, protein kurang bermakna hampir tiada kepahitan."


sesiapa yang nak try kopi taik gajah tu bolehlah pergi ke resort Anantara di Maldives atau pun di Golden Triangle Resort sana tu. ok....aku tak nak. biar aku minum milo je la. sedap

Quadski: Kenderaan dua alam masuk pasaran

Kenderaan yang boleh digunakan di darat dan air kini bukan lagi hanya untuk James Bond.

Pada hujung tahun ini, sebuah kenderaan peribadi yang boleh dipandu dalam semua permukaan bumi dijadualkan berada di pasaran.

Kenderaan itu yang dikenali sebagai Quadski, mempunyai kelajuan sehingga 45 batu atau 72 kilometer sejam di darat.

Untuk pemanduan dalam air, pemandunya perlu menekan satu butang dan tayar kenderaan itu akan dilipat ke bahagian tepi dalam lima saat. Ia mampu bergerak selaju 45 batu atau 75 kilometer di atas air.

Quadski akan dijual pada harga AS$40,000 (RM122,460) seunit. Ia akan dijual di semua wakil penjual peralatan sukan air di New York, Boston, Great Lakes, Florida dan Texas.

Pengeluar kenderaan itu, Gibbs Sports yang berpangkalan di Michigan berkata, ia menghabiskan 16 tahun serta melabur AS$200 juta (RM612.3 juta) bagi membangunkan teknologi itu. - AP






sumber:BH

Felix Baumgartner cipta rekod terjun dari stratosfera

Penerjun ekstrem Austria, Felix Baumgartner mencipta rekod terjunan angkasa pertama dunia daripada stratosfera kemudian mendarat ke Bumi dengan selamat, kelmarin.

Baumgartner berjaya mendarat di kawasan gurun New Mexico, Amerika Syarikat (AS) selang beberapa minit selepas melompat keluar daripada kapsul tekanan udara berketinggian 38.6 kilometer (km) dari Bumi.

Terjunan Baumgartner dijangka berkelajuan 1,110 km sejam sebelum mengaktifkan payung terjunnya pada ketinggian 1.52 km dari atas tanah tenggara New Mexico.

Beliau mengambil masa lebih dua jam untuk naik ke ketinggian terjunan dan telah pun memecahkan satu rekod dunia sebelum melompat, iaitu rekod altitud paling tinggi untuk sebuah penerbangan belon membawa manusia.
fo
Cubaan kali ini adalah yang kedua selepas beliau gagal minggu lalu akibat masalah angin.

Baumgartner telah berlatih selama lima tahun dan memegang banyak rekod termasuk terjunan dari Menara Berkembar Petronas.

Selain berjaya mencipta rekod terjunan angkasa, Baumgartner masih mempunyai empat impian rekod dunia lain termasuk menjadi manusia pertama terjun dari kapsul bagi memecahkan kelajuan bunyi dalam terjunan bebas









sumber:SH, daily mail
the last song

the last song

When I lost my way
You were my light
When the others wronged me
You did me right

When I look in your eyes
Don't tell me lies
You tell me the truth
Your words, they get me through

This is all I've got
This is all I'd say
If this were my last day

This is my last song
It's all I got
If I bare my soul
Don't you break my heart
Won't you sing along
This is my last song
It's all I got
So don't you break my heart

Wrote down these words
Put them in this song
I play it for you
Pray they don't come out wrong

Cause all I've gots my word
I give it to you
Now it may not be much
It's the best that I can do

This is all I've got
This is all I say
So please don't walk away

This is my last song
It's all I got
If I bare my soul
Don't you break my heart
Won't you sing along
This is my last song
It's all I got
So don't you break my heart

If this were my last breath
Or my last day
My last chance
This is what I'd say

I thank you for the laughter
Sorry for the tears
Time to say goodbye
I say goodbye
After all these years

You shouldn't have broke my heart


Poison

Survivor 25 - Philippines


Survivor telah kembali yeah!!! season 25 telah pun ditayangkan di kaca tv. bukan di Malaysia tapi di Amerika sana huhuh. aku memang kipas susah mati siri tv nih. best

Setelah 12 tahun,  Survivor kembali dengan season yg terbaru. kali ini mereka berkampung di Filipina bagi merebut US$1juta...memang kayalah pemenangnya

Seramai 18 peserta dan dibahagikan kepada tiga puak iaitu Kalabaw, Matsing dan Tandang. dalam siri kali ini tiga bekas peserta yg terpaksa menarik diri kerana kecederaan dari musim2 yg terdahulu kini kembali iaitu  Michael Skupin (Australian OutbacK), Jonathan Panner(Coock Island dan Micronesia) dan Russel Swan (Samoa)

baru tiga episod ia ditayangkan. malam ini episod keempat akan ditayangkan di US. dalam tiga episod yg lepas tiga game telah berlangsung. tiga kali jugalah immunity idol menjadi rebutan. malangnya puak Matsing yg diketuai oleh Russel Swan kalah kesemua tiga game kekeke kesian maknanya tiga ahlinya terpaksa ditendang keluar. dengan hanya tinggal tiga anggota mereka akan kembali beraksi malam ini.

mampukah Matsing berlawan atau team mereka akan dibubar dan mereka akan diserapkan kedalam puak Kalabaw dan Tandang.....tak sabar nak tengok

kalau korang nak layan boleh masuk ke website nih sebab di Malaysia belum lagi ditayangkan

http://www.free-tv-video-online.me/

dari season 1 hingga terbaru season 25


bukan saja Survivor, banyak lagi siri tv dan movie yg disiarkan...

bak kata Nora Danish..kita enjoyyy!!!!!

Ambil dadah konon nak sedapkan suara

Mat yang ditahan AADK

“Saya ambil dadah sebab nak melunakkan suara selain menghayati lagu yang dinyanyikan di karaoke, bukan untuk berkhayal,” luah Mat yang ditahan anggota Agensi Anti Dadah Kebangsaan (AADK), di Ipoh.

Pemuda berusia 23 tahun itu memberi alasan setelah didapati positif selepas menjalani ujian air kencing dan dipercayai mengambil tiga jenis dadah iaitu syabu, heroin dan ganja.

Lelaki terbabit ditahan kira-kira jam 11 malam berhampiran sebuah pusat karaoke di Jalan Yang Kalsom, di sini selepas dilihat dalam keadaan mencurigakan sebaik keluar dari pusat hiburan itu.


cehhhhh hampehhhhhhhh!!!!!! nak karok je pon

terimalah hakikat, kalau suara tak sedap telan sekilo syabu pon tetap tak sedap jugak.


Seorang lagi lelaki yang hanya dikenali sebagai Hafizi, 20-an mendakwa dia memperolehi keseronokan berganda jika mengambil dadah sewaktu menyanyi di karaoke.

“Jika ambil benda tu (dadah) saya dapat menyanyi dengan penuh semangat dan nyaring terutama lagu rock malah ramai rakan saya turut melakukan perkara yang sama sebelum menyanyi,” katanya yang sudah menagih dadah sejak usia belasan tahun lagi.

Hasil ujian kemudiannya mendapati, suspek berkenaan positif mengambil dadah heroin dan ditahan bersama 10 penagih dadah lain


rosak anak bangsa kita. semoga diorang ni dapat diselamatkan


sumber:SH

Lelaki dengan imej botak lebih dominan

KAJIAN mendapati lelaki botak bersifat lebih dominan, lebih maskulin dan sesuai untuk menjadi pemimpin.

Menurut penyelidik, Albert Mannes, beliau memutuskan untuk membotakkan kepalanya apabila mula mengalami masalah keguguran rambut di usia 30-an dan mendapati ramai yang melayannya dengan cara berbeza dan mula berfikir untuk membuat kajian berhubung senario tersebut.

Dalam ujian pertama, beliau menunjukkan gambar peserta lelaki dengan kepala botak dan peserta yang mempunyai rambut.

Undian jelas memihak kepada si botak dengan statistik yang tinggi berbanding lelaki berambut.

Bagi eksperimen kedua, Mannes menunjukkan seorang lelaki mempunyai rambut dan lelaki sama dengan kepala botak menggunakan teknik Photoshop.

Keputusan bancian itu kemudiannya memihak kepada lelaki botak kerana disifatkan lebih berpotensi untuk berkuasa, berkeyakinan, lebih maskulin dan tinggi sifat kepimpinan.

“Ini menunjukkan lelaki botak mampu memberi mereka rangsangan sosial dan psikologi dan mampu membuka laluan di tempat kerja serta dalam kehidupan,” katanya.

Tetapi, ini tidak bermakna lelaki botak mampu menjadi pemimpin yang baik, ia juga boleh menjadi sebaliknya.

“Orang ramai boleh memberi mereka peluang untuk menunjukkan sifat kepimpinan tetapi proses ini tetap memakan masa dengan melibatkan persepsi sosial di kalangan rakan sekerja, jadi lelaki botak juga mampu merawat masa depan mereka,” ujar beliau.

 
Itu dia kajiannya..betul ke tak entahlah tapi lelaki walaupun botak tetap nampak hensem seperti brader Stone Cold nih.......Wanita kalau botak tersangatlah buruknya huhuhuu


hmmm errr rasa nak berimej botaklah pulak wakakakaa....takdelah buang masa depan cermin nak sikat rambut kan hahaha


sumber:SH