Cerita Hantu - Kejadian Padil di ganggu pontianak


Dunia Seram - Kisah ini berlaku sekitar tahun 2004. zaman ini. zaman aku amik STPM
aku boleh di katakan super senior di sekolah ini. dari form 1 hngga form5 dan kemudian hingga form6 aku lepak di asrama
aku berasal dari Pekan SLim River. tak jauh dari Ipoh..
di asrama. aku ,menjawat jawatan sebagai Penolong Ketua Umum,jawatan num dua dalam organisasi asrama.

sememangnya. sekolah aku ini. boleh di kategorikan. sekolah yang lama.
sekolah melayu pertama di Ipoh.

hari minggu adalah hari paling bahagia bagi budak2 asrama. tnayalah mana2 budak asrama
OUTING! BOLEH BALIK KAMPUNG! MAKAN SEDAP LAUK NASI MINYAK! bla bla bla
dan sebagai kebanyyakan budak asrama.
aku keluar pada hari Sabtu tersebut. seperti remaja lain.pergi ke cyber cafe.
zaman itu zaman Ledakan MYSPACE!
gila myspace. siapa yang tak gila myspace ketika itu!


aku balik agak lewat.
jam 8 baru aku pulang. dan aku terlepas lauk nasi minyak!
arghh. takpela. aku dah beli maggi dan dah melantak nasi goreng tadi.
sampai sahaja di dorm ....

" Meor. mana yang lain?" tanya aku

"ramai balik beb. ngada la dorg. rindu mak bapak" perli mior.

"bior la mior..org ada mak bapak" celah Azuan. ntah datang dari mana suara itu. agaknya dari celah2 katil
(Azuan memang gemar lepak celah2 katil. nak caj hp. kalau warden datang.senang nak caver katenye)

aku tersenyum memerhatikan gelagat kawan2 aku.

jam hampir 12malam.
tv tiada cerita yang menarik. jumlah penonton malam itu memang kurang..
berbanding minggu lepas. ramai budak2.
dorg memg pakat balik...

dorm aku menempatkan semua pelajr senior
ya dorm aku semua form 5 dan form 6.
nak elakkan gejala buli kata warden

hampir jam 2am. aku melepak di kaki lima.
menghisap rokok. rasa bebas. budak2 junior takde
nanti mati aku di repotnya pada CIkgu Amir

aku lapar
ini lah maslah duduk di asrama.cepat lapar
aku mula menyelongkar loker aku
aku capai Meggi Ruski perasa tomyam

kitorg panggil Meggi Neraka
sebab pedas die melampau!!!!!
tak percaya.pegi la cari

turun kebawah. pegi ke watercoller. isi,rendam dan makan
jam 240 aku bercadg untuk masuk tidur..
sedang aku hendak menyusun bantal..
perut aku terasa sakit

"argh.. ni yang malas makan ruski ni" bebel aku seorg diri.

kedengaran Mior ketawa dari bawah.
tak tidur lagi rupanya

aku jenguk kebawh; kelihatan mior sedang bergayut dengan awek

"teman aku wei!"

"ahhh! maalas. aku tgh on call ni. busuk la padil teman ko berak"

aku malas nak menyambung percakapan.
perut dah tak tahan..

aku segera mengambil baldi dan menuju ke tandas....

sejuk.
tandas malam itu sunyi.
tiada budak2 overtime basuh baju senior...
dan aku sedikit cuak semasa melangkah masuk....

kebetulan. tandas faveret aku terletak di hujung.
sebab apa faveret? air laju. getah panjang dan agak bersih kurang lumut2
mungkin org jarang pergi. semua pergi tandas belah2 depan

cangkung
lepaskan apa yang patot.
kelihatan dari atas para tandas. ada senaskah majalah.
Majalah Gempak la ni!
getus aku dalam hati!

aku pastikan tiada yang nak keluar.( hahaha)
dan dengan kadar yang cepat aku cuba mencapai majalah tersebut

aku meletakkan tangan untuk menggapai!!


TIBA TIBA!!!
AKU MERASAKAN TANGAN AKU DI PEGANG DARI ARAH TANDAS SEBELAH!!!

SEMACAM ADA YANG MAHU MENGAPAI MAJALAH YANG SAMA.!!!!

SEMEMNAGNYA AKU NAMPAK TANDAS SEBELAH TERBUKAK
TIADA ORG

DAN AKU MULAI MERASA KAGET..

"AHH SUDAH...SIAPA LAK NI"

HAAAAAAAA ni mesti mior nak wat dajal kat aku!

"wei mior!! aku baling taik ni ke sebelah kang....!" jerit aku.
dengan harapan mior lari.
sebab aku memg di kenali sebagai gila2 dan aku penah buat benda yang aku cakap td!

senyap.sunyi
dan tiba tiba telinga ini menangkap bunyi

"HEEEEEEEEEEEE.HEEEEEEEEEE.HEEEE.HEEEEEEEEEEEEEEEE "

terdengar bunyi hilaian dari sebelah!
yang sememangnya suara perempuan!!
dan aku mula kecut!!!

dan tiba kedengaran bunyi org berdehem

secara kasar dan garau.

"errrrrrrrrrrrrrrm! hmmmmmmmmmmmmmmmmm!'

dan tidak semena mena.aku merasakan kotak tandas itu gelap!

semacam ada yang menghalang cahaya lampu!!!!!

dan sememangnya..

ada sesuatu di atas!!

dengan perlahan2.aku mendongakkan kepala ke atas dan!!!!!!!!

KELIHATAN SATU LEMBAGA BERAMBUT PANJANG! DAN MUKA SEPERTI TERBAKAR DAN BERDARAH!
MATANYA LOHONG DAN BERTARING GIGINY!!!
MELIHAT AKU DAN MENGILAI!!!!!!!!!!!!
HEEEEEEEEEEEEEEEEEEE.HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!

SEAKAN MAHU MENERPA AKU!!!
AKU PITAM!!!


jam 6pagi. mior mengetuk pintu tandas
baru aku tersedar. dan aku tak tau apa yang terjadi pada aku!

aku cepat2 menyahutt!

"haa. ada ada.. sori beb. aku tertido la "

kedengaran mior ketawa.

sesudah selesai.aku keluar dan menuju ke dorm

dan sememangnya. aku rasa mahu demam!!!!

apa yang datang malam tadi????????!!!!! 
Sumber



Artikel Terkait

Cerita Hantu - Kejadian Padil di ganggu pontianak
4/ 5
Oleh

Berlangganan

Suka dengan artikel di atas? Silakan berlangganan gratis via email

1 komentar: